неделя, 4 октомври 2015 г.

Безглутенови палачинки с оризово брашно




Продукти:


  • 130 г оризово брашно
  • 60 г царевично нишесте
  • 2 с.л зехтин
  • 1 яйце
  • 1 с.л кафява захар
  • 1 ч.л бакпулвер без глутен
  • 1/2  ч.л сол
  • 2 с.л зехтин
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 ч.л ванилов екстракт




Приготвяне:

В купа се разбива с вилица яйцето, след което се добавят захарта, солта, зехтина и ванилията. В друг сът се смесват оризовото брашно, нишестето и бакпулвера.Сухите съставки се добавят към течните, като се бърка леко и за кратко - трябва тестото да остане на бучици, да не е гладка смес.
Пекат се в тиган, с незалепващо покритие, на средна степен на котлона за оклоло 1  минута ( на страна) . Познава се кога трябва да се обърнат, по това, че на повърхноста се образуват малки дупчици.
Могат да се поднесат в солен и сладък вариант, според предпочитанията.







адаптирано от тук