неделя, 25 октомври 2015 г.

Мини Павлова с кокос и фурми







Продукти:


За " блатовете":


  • 4 белтъка
  • 200 г  пудра захар
  • щипка сол


За пъллнежа и украсата:


  • 150 мл прясно мляко
  • 1 пакет сметана на прах( Dr. Oetker)
  • 150-200 г фурми
  • 100 г кокосови стърготини
  • 150 г шоколад
  • Допълнително- няколко зрънца грозде



Приготвяне:

Белтъците,  заедно със солта се разбиват на пяна. Добавя се захарта и се разбиват отново до гладка и лъскава смес, която при опит да бъде изсипана от купата остава на мястото си.
Две големи тави се застилат с хартия за печене. Сместа се прехвърля в  пош или шприц и се шприцоват кръгове в желаната големина. Започва се от външния край, като поетапно се запълва навътре към средата.
Целувчените блатове се пекат в предварително загрята фурна, на 100-110 градуса с вентилатор, за 1 час и 20 минути . Когато са готови,  фурната се изключва и се оставят вътре, на отворена врата за още 5-10 минути. След това се изваждат и заедно с хартията се поставят на решетка до пълното им охлаждане.



Сглобяване на мини тортичките:

Сметаната се разбива хубаво с миксер, според указанията на опаковката. Фурмите се изчистват от костилките и се нарязват на дребни парченца. Половината шоколад също се реже на ситно. Другата половина се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.
Взима се един готов блат, върху него се шприцова сметана. Поръсва се с малко кокос, фурми и шоколад.Отгоре се слага втория блат, без да се притиска, за да запази шприцованата сметана своята форма.  Повтаря се същата процедура със сметаната, фурмите, кокоса и шоколада и върху втория блат. Най- отгоре се украсява с разтопения шоколад. По желание се добавят и гроздови зрънца за цвят и баланс на вкуса!

Да ви е сладко!