Без Глутен

Царевични мъфини с кашкавал

Тази сутрин, беше поредната, в която се събуждам с идеята,че трябва да забъркам нещо :) Така или иначе трябва да се прави закуска, нали така? ;) Оказа се обаче, че съм пропуснала да купя брашно. Ами сега? Сетих се , че в шкафа търпеливо чакащи да намерят своето приложение,отлежават пакет оризово и пакет царевично брашно. Така се роди идеята за тези мъфини, рецептата, за които си измислих сама. Смея да твърдя, че се получиха много вкусни, а аромата, който се носеше от фурната докато се печаха беше меко казано възбуждащ апетита:)
Затова реших да я запиша и да я споделя с вас. Надявам се да ви харесат колкото и на нас! Предимството на тези мъфини е, че се получиха и безглутенови, така че могат да се хапват и от хора, които имат непоносимост към глутен.







Продукти:

  • 8 с.л царевично брашно
  • 8с.л оризво брашно
  • 2 големи яйца (L)
  • 1 ч.л сода
  • 400 г кисело мляко
  • 1/2 малка глава лук
  • 1 малък домат
  • 150 г кашкавал
  • 150 г пуешко филе
  • 1с.л ленено семе
  • 2 с.л разтопено масло
  • сол, чубрица, черен пипер на вкус


Приготвяне:

В купа се разбъркват двата вида брашно и лененото семе. Прави се кладенче и се добавя киселото мляко със содата. Разбърква се хубаво. Пробавят се яйцата. Отново се разбърква . Накрая се добавят нарязаните на малки парченца домат,лук, филе. Кашкавала се настъргва. Отгоре се поръсва с желаното количестбо от подправките.
Гнездата на Формата за мъфини се намазняват или в тях се поставят хартиени формички. Тестото се разпределя по равно във всички. Пълнят се почти до ръба, тъй като не се надигат много.
Пекст се в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 25 минути или до суха клечка.
По желание могат да се сервират с крем сирене и/или маслинова паста и чаша айрян.