петък, 10 юли 2015 г.

Омлет в Гофретник




Вкъщи вече класически омлет не се яде :) Откакто видях идеята в интернет го приготвям само по този начин и всички са във възторг. Най- хубавото е, че дори дъщеря ми яде, а преди това и дума не можеше да става да хапне яйце.( Освен ако не е в сладкиш, разбира се:)
Точна и стриктна рецепта няма. Може да се ползват колкото и каквито продукти желаете.
А моят вариант на приготвяне е такъв:


Продукти за 2 порции:


  • 4 яйца
  • 3 стръка пресен лук
  • 50 г настърган кашкавал
  • 30 г сирене чедър
  • 50 г натрошено  краве сирене
  • 1 с.л горчица
  • 50 г филе 
  • сол и черен пипер на вкус 


Приготвне:

Яйцата се разбиват в купа. Към тях се прибавят натрошеното сирене и рендосаните на едро ренде чедър и кашкавал. Добавят се и нарязаните на дребно лук и филе. Последни са горчицата и подправките. Всичко се разбърква добре.
Гофретника се влючва на най- висока степен,  намазнява се  леко и се оставя да загрее хубаво. Когато това стане ,се изсипва част от омлета, на тънък слой, колкото да покрие хуваво дъното на формата. Пече се около 3-4 минути или до готовност.

Опитайте, сигурна съм, че ще ви хареса!  :)