вторник, 7 октомври 2014 г.

Бобени кюфтета


  • Продукти

  • 250 г белен боб( може и от консерва)
  • 3 моркова
  • 1 връзка пресен лук
  • 3 силидки чесън
  • 3 филии хляб
  • сол, черен пипер, червен пипер , джоджен, зехтин




Приготвяне:

Бобът се сварява .Настъргваме морковите на ренде и ги задушаваме в малко зехтин докато омекнат. Към тях прибавяме нарязаният на ситно лук. Натрошаваме на ситно филиите хляб ( или ги смиламе в блендер) и към тях прибавяме отцедения и намачкан боб, чесъна и подправките. Накрая объркваме всичко заедно и оставяме за 30 мин в хладилник да се охлади сместа. 

Оформяме кюфтета, които нареждаме в тавичка застлана с хартия за печене. Отгоре намазваме съвсем леко със зехтин.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна , за около 30 мин или докато станат златисти. 

По желание към тях може да се приготви млечен сос от кисело мляко, майонеза и чесън.