неделя, 5 октомври 2014 г.

Канелени рулца

За първи път направих тези рулца по време на  първия ни престой  в САЩ. Съпругът ми си поръча веднъж, в едно приятно заведение близо до езерото Мичиган. И остана очарован от вкуса им. Тъй като повече не го посетихме, един ден реших да го изненадам, като открия рецептата за тях и ги приготвя вкъщи. Изпробвах няколко, но тази се оказа най- спо
лучлива и близка до " оригинала".От тогава ги правя често за закуска в почивните дни.



А ето и самата рецепта :



За тестото:


около 800 г брашно, до меко тесто
7 г суха мая
240 мл прясно мляко
75 г масло
70 г кафява захар
1/2 ч.л сол
3 големи яйца



Аз замесих тестото в хлебопекарната, като сложих първо течните съставки, после захарта, солта, накрая брашното и маята. След като втаса се разточва на правоъгълник и се поръсва с

Плънка:

160 г кафява захар
2 с. л канела
120 г масло

( Маслото се нарязва на ситни парченца( може да се настърже и на ренде, но трпбва да е наистина студено и твърдо) и се обърква с канелата и захарта. Да се получат трохи).

 Правоъгълникът навиваме на руло, което режем на  9 парчета,  които подреждаме в предварително намазнена или застлана с хартия за печене тавичка. На този етап може да оставите рулата в хладилник , покрити с фолио( но не стегнато, защото увеличават двойно обема си) до 24 часа. Аз винаги ги приготвям вечер и на сутринта са перфектно втасали и готови за печене. Отгоре се намазват с прясно мляко и може да се поръсят със захар, по желание.
Загряваме фурната до 180 градуса и печем около 45  мин или до готовност.
Оставяме на решетка да се охладят  , след което похапваме с удоволствие.

 Да ви е сладко!