сряда, 30 ноември 2011 г.

ДЖИНДЖИФИЛОВИ СЛАДКИ




Продукти:

85 г масло
3 с.л захар
100 г мед
1 яйце
350 г брашно
1/2 кафена л сода
1 с.л джинджифил
1 ч. л кардамом
1. ч л смлян карамфил
1.ч.л канела

Приготвяне:

В дълбок съд разбиваме маслото, захарта и меда до пухкав крем. Прибавяме яйцето и пак разбъркваме добре. В отделна купа смесваме брашното, содата и останалите подправки. Получената суха смес добавяме към маслената и на ръка замесваме меко тесто. Покриваме със свжо фолио и оставяме в хладилника да престои минимум час. Когато стегне е много по-лесно за работа.
Загряваме фурната на 200 градуса, застиламе две тави с хартия за печене , разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм и с формички изрязваме сладки. Печем за около 6-8 мин или докато крайчетата започнат да покафеняват. Ако бъдат препечени , бисквитите стават много твърди.

За декорация:



Сушени плодове, Шоколад, Роял Айсинг




Колкото повече време престоят в плътно затворена кутия, толкова по вкусни и ароматни стават. Именно затова сега е най-подходящото време да бъдат приготвени, ако искаме да са перфектни за Коледа.






източник: Зори (www. bg-mamma.com)