четвъртък, 13 април 2017 г.

Ванилени бисквити за декориране






Рецептата е просто чудесна!Няма да сгрешите, ако приготвоте тазгодишните Великденски сладки по нея ;) Само ви трябват подходящи формички-зайчета, цветя, яйце и т.н
Тестото става изключително лесно за работа,точи се и се изрязва без проблем, няма нужда да преседява в хладилник. Бисквитите се получават меки и вкусни, също така не се надуват и са идеални за декорация с айсинг, фондан, шоколад или каквато и да била глазура по ваш избор.






Продукти :


  • 225 г меко масло
  • 1 ч.ч захар
  • 1 ч.л ванилов екстракт или есенция
  • 1/2 ч.л бадемова есенция
  • 1 яйце
  • 2 ч.л бакпулвер
  • 3 ч.ч брашно


* 1ч.ч =240 мл



Приготвяне:

Маслото се разбива с миксер. Първо само, после към него се добавят захарта, ароматите и накрая яйцето.
В купа се пресява брашното, заедно с бакпулвера . Постепено се добавя към течните съставки. Когато стане прекалено трудно да се разбърква с миксера, тестото се вади от купата и се доомесва на ръка.
В началото може да ви се стори , че не се събира и е ронливо,  но с месенето , маслото се разтапя от топлината на дланите и всичко си идва по местата.
Готовото тесто се разточва и от него се изрязват бисквити в желаната форма. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 8-9 минути. Когато се извадят от фурната изглежда сякаш са недоопечени, но това съвсем не е така. Оставят се в тавата за около 5 минути и после се прехвърлят върху решетка, за да се охладят напълно.
По желание , могат да се декорират с глазура по избор , но и без такава, са симпатични и най-важното : вкусни !:)
Моите са украсени с фондан, защото ,заедно със заешката торта :) , бяха приготвени за празник !




Да ви е сладко!

Източник: Тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар