неделя, 23 април 2017 г.

Нахутени кексчета с левруда( без глутен)




Продукти:

1 сварен и намачкан картоф
3 с.л брашно от елда
3 с.л брашно от нахут
1 яйце
100 мл прясно мляко
150 г натрошено сирене
50 г левруда (див чесън)
2 с.л зехтин
1 ч.л бакпувер
Сол, черен пипер на вкус



Приготвяне:

В купа се разбива яйцето с прясното мляко и подправките. Добавя се зехтинът, след това и брашната, бакпулвера и намачкания картоф. Накрая се слага нарязаната на ситно левруда и сиренето и всичко се разбърква хубаво. Трябва да се получи гъсто кексово тесто.
Разпределя се във формите за мъфини, в които предварително се поставят хартиени кошнички.
Пекат се  в  загрята фурна, на 180 градуса за 25 минути.

Да ви е сладко!