понеделник, 1 юни 2015 г.

Десерт с фъстъчено масло и шоколад, без печене

Продукти:

125 г масло
2 ч.ч бисквитени трохи(   може да ползвате каквито бисквити харесвате, дори вафли)
1 ч. ч фъстъчено масло
1 ч. ч кафява захар
2 ч.ч натрошен на ситно шоклад или шоколадов чипс( бял или кафяв- въпрос на вкус и предпочитание). Аз използвах бял, защото такъв имах наличен.


Ingredients :


1 stick butter, melted

2 cups graham cracker crumbs ( recipe is linked below)*

1 cup peanut butter

1 cup brown sugar

2 cups  chocolate or chocolate chips,  melted


Приготвяне:

В купа се смесват заедно натрошните на много ситно бисквити, маслото( разтопено), захарта и фъстъченото масло. Когато сместа стане хомогенна се разстила равномерно в тавичка с размери 28x18 см.  (   не се намазнава предварително, хартия за печене също не е нужна, няма да залепне) Шоколада се разтопява на водна баня и с него се залива блата. По желание към сместа може да се добавят 1-2 с.л фъсъчено масло. Отавя се в хладилник за минимум 2 часа.

Да ви е сладко!

Preparations:

In a bow, mix together the crumbs, butter, sugar and the peanut butter untill blended. Spread evenly into the bottom of  an unhreased 11x7 inch pan.
Melt the chocolate and spread over the crust. Refrigerate  for 2 hours before cutting.

Here is the Graham crackers recipe .I prefered home made, but you can use store bought as well. I will not rewrite the recipe because it is perfect the way it is and I prepared it exactly the same way.

Enjoy!