четвъртък, 3 декември 2015 г.

Кюфтета от кисело зеле




Продукти:


За кюфтетата


  • 4-5 средни картофа
  • 500 г кисело зеле
  • 1 с.л горчица
  • 150 г крем сирене
  • 2 с.л брашно ( за вариант без глутен може да се използва царевично брашно или друго безглутеново по избор)
  • 2 с.л зехтин
  • сол, черен пипер на вкус




За овалване:


  • 200 г галета ( или за вариант без глутен - смес от ленено, сусамово и царевично брашно)
  • брашно  
  • 2 яйца


Приготвяне:

Картофите се сваряват и пасират. Киселото зеле се задушава в тиган с малко мазнина за 10-15 минути . В купа се слагат картофите, зелето, горчицата, сиренето, двете лъжици брашно и подправките. Разбърква се хубаво до еднородна смес. От нея се оформят големи кюфтета, които се овалват в брашно, после се потапят в предварително разбитите яйца, след което в галетата. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се  в загрята фурна, на 200 градуса за 20 минути.



Източник: Бон Апети