понеделник, 28 декември 2015 г.

На гости ми е Еми с Тиквен кейк с топинг от сирене крема

Макар и с малко закъснение, искам да ви честитя отминалия светъл празник и да ви пожелая да бъдете здрави и да сбъднете мечтите си!

И тъй като празниците са време за срещи, сладки приказки с приятели и гостувания днес и аз си имам гости.  Тя се казва Еми и е собственик на блога   Кулинарни вдъхновения с Еми. Името му подхожда чудесно, защото наистина е един неизчерпаем източник на вдхновение в кухнята.
Еми ми гостува днес с един чудесен Тиквен кейк с топинг от сирене крема.





А ето и какво сподеи тя за неговото приготвяне:
 
Продукти:

За кейка:


  • 2 ч.ч брашно 
  • 2 ч.л сол
  • 2 ч.л канела
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л сода бикарбонат
  • 4 яйца, леко разбити
  • 2 ч.ч захар
  • 1 ч.ч олио
  • 425 г сварена и пюрирана тиква



За глазурата:


  • 85 г сирене крема, размекнато
  • 2 ч.ч пудра захар 
  • 1 ч.л ванилия
  • 1 с.л прясно мляко

Приготвяне:


  • Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло тавичка с размери 22 на 33 см 
  • В средна по размер купа смесете брашното, солта, канелата, бакпулвера и содата

  • В друга купа разбийте добре с  миксер яйцата, захарта, олиото и тиквата. Добавете сухите съставки и разбийте до гладка смес.


  • Разстелете тестото в тавичката и печете 30 мин. Или докато клечка за зъби, забита към центъра на сладкиша, излезе чиста. Изчакайте да изстине, преди да покриете с глазурата.

  • Глазурата се приготвя като се разбие с миксер крема сиренето, заедно със захарта и млякото. Накрая се прибавя ванилията. Внимателно се покрива кейкът.
  • Накрая по желание, може да се поръси с канела, за контрастен ефект.


Да ви е сладко!