четвъртък, 8 декември 2016 г.

Шоколадови бонбони с пълнеж






Откакто видях тези сладки в блога Ossigeno, мисълта за тях не ми даваше покой :) Много обичам всякакъв тахан и нямаше как да устоя. Тъй като нямах налично кашу и не можех да следвам стриктно рецептата, а и имах нови формички за бонбони, които ми се искаше да изпробвам - ето това се получи при мен :)

Продукти за 40 бр:


  • 100 г натурален шоколад ( може и млечен, ако предпочитате)
  • 100 г бял шоколад


За  пълнежа:


  • 100 г фурми
  • 2 с.л сусамов тахан
  • 2 с.л мед,
  • 2 с.л какао,
  • 2 с.л бадеми


Приготвяне:

Продуктите  за пълнежа се смилат в блендер.
Натуралният шоколад се разтоява на водна баня или в микровълнова фурна на ниска степен.
С малка четка или каквото друго прецените,  че ще ви бъде удобно, се нанася един слой шоколад върху  всяка формичка, така че да се образува "черупка" . Изчаква се да се втвърди , след което се пълни всяко гнездо  с пастата за пълнежа.
Разтопява се и белия шоколад и отново с четка или лъжичка се нанася като се запечатва плънката. Излишният шокоад се обира с помощта на шпатула, а ако не разполагате  с такава, може да ползвате линия или нож.
Готовите бонбони се оставят на стайна темнпература за 2 часа да стегнат окончателно.  След това внимателно се изваждат от формичките и са готови за консумация.

Да ви е сладко!

Адаптирано от : Тук

* Формите, които съм използвала са тези:  http://m.ikea.bg/christmas/christmas-cooking-and-dining/christmas-cookware-food-storage/62223/90612/   , но реално могат да бъдаат всякакви. Ако не разполагате с никакви, пълнежът може да се оформи на малки топчета, които да потапяте в разтопения шоколад.