понеделник, 12 декември 2016 г.

Медено -таханови овесени бисквитки



Опитайте ги! Приготвят се буквално за 15 минути ,само с една купа и вилица, а са чудесни! :)

Продукти за 25-30 бр.


  • 200 г пълнозърнести овесени ядки
  • 250 г мед
  • 200 г тахан ( аз ползвах сусамов)
  • 100 г сурови белени слънчогледови семки
  • 1 ч.л канела
  • 100 г шоколад за декорация ( по желание)



Приготвяне:

Всички продукти, без шоколада,  се разбъкват хубаво с вилица  в подходящ съд.  С чаена лъжица се загребва от тестото и с леко влажни ръце се оформят топчета, които се редят в тава застлана с хартия за печене. 
Пекат се в предварително загрята фурна,  на 180  градуса за около 10 минути или докато крайчетата им не започнат да кафенеят. 
Изваждат се от фурната и  се оставят за 5 минути в тавата, след коетоо се прехвърлят върху решетка да доизстинат. 
Могат да се хапват и така, но ако искате да станат още по- очарователни, шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова. Всяка бисквитка  се потапя до половината в шоколад, внимателно се отцежда и се оставя върху решетка или в подходящ съд ,за да стегне шоколада.




Да ви е сладко!



Рецептата е адаптирана от тук