Продукти:
- 130 г оризово брашно
- 60 г царевично нишесте
- 2 с.л зехтин
- 1 яйце
- 1 с.л кафява захар
- 1 ч.л бакпулвер без глутен
- 1/2 ч.л сол
- 2 с.л зехтин
- 200 мл прясно мляко
- 1 ч.л ванилов екстракт
Приготвяне:
В купа се разбива с вилица яйцето, след което се добавят захарта, солта, зехтина и ванилията. В друг сът се смесват оризовото брашно, нишестето и бакпулвера.Сухите съставки се добавят към течните, като се бърка леко и за кратко - трябва тестото да остане на бучици, да не е гладка смес.
Пекат се в тиган, с незалепващо покритие, на средна степен на котлона за оклоло 1 минута ( на страна) . Познава се кога трябва да се обърнат, по това, че на повърхноста се образуват малки дупчици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар