Тази сутрин, беше поредната, в която се събуждам с идеята,че трябва да забъркам нещо :) Така или иначе трябва да се прави закуска, нали така? ;) Оказа се обаче, че съм пропуснала да купя брашно. Ами сега? Сетих се , че в шкафа търпеливо чакащи да намерят своето приложение,отлежават пакет оризово и пакет царевично брашно. Така се роди идеята за тези мъфини, рецептата, за които си измислих сама. Смея да твърдя, че се получиха много вкусни, а аромата, който се носеше от фурната докато се печаха беше меко казано възбуждащ апетита:)
Затова реших да я запиша и да я споделя с вас. Надявам се да ви харесат колкото и на нас! Предимството на тези мъфини е, че се получиха и безглутенови, така че могат да се хапват и от хора, които имат непоносимост към глутен.
Продукти:
Затова реших да я запиша и да я споделя с вас. Надявам се да ви харесат колкото и на нас! Предимството на тези мъфини е, че се получиха и безглутенови, така че могат да се хапват и от хора, които имат непоносимост към глутен.
Продукти:
- 8 с.л царевично брашно
- 8с.л оризво брашно
- 2 големи яйца (L)
- 1 ч.л сода
- 400 г кисело мляко
- 1/2 малка глава лук
- 1 малък домат
- 150 г кашкавал
- 150 г пуешко филе
- 1с.л ленено семе
- 2 с.л разтопено масло
- сол, чубрица, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купа се разбъркват двата вида брашно и лененото семе. Прави се кладенче и се добавя киселото мляко със содата. Разбърква се хубаво. Пробавят се яйцата. Отново се разбърква . Накрая се добавят нарязаните на малки парченца домат,лук, филе. Кашкавала се настъргва. Отгоре се поръсва с желаното количестбо от подправките.
Гнездата на Формата за мъфини се намазняват или в тях се поставят хартиени формички. Тестото се разпределя по равно във всички. Пълнят се почти до ръба, тъй като не се надигат много.
Няма коментари:
Публикуване на коментар