Днешната рецепта отново е с биреното тесто :) Не мога да му се нарадвам , не знам дали скоро ще ни омръзне вкъщи. Много е хубаво , много! Ако вече сте опитали Цървулки от бирено тесто с мляно месо, домати и синьо сирене , то сега ви предлагам да си приготвите това ароматно и вкусно хлебче! Гарантирам, че ще ви хареса!
Продукти:
За тестото:
- 500 г брашно
- 300 мл бира
- 2 с.л мед
- 2 с л. зехтин
- 1 1/2 ч.л сол
- 1 3/4 ч.л суха мая
За плънката:
- 250 г кашкавал
- чубрица на вкус
За намазване:
- 1 жълтък
- 1 с.л бира
Приготвяне:
В купа се пресява брашното, сипва се маята и се разбркава хубаво. Добавят се зехтина и солта. Меда се разтваря в бирата и се изсипват при брашното. Бърка се хубаво с вилица в началото, после тестото се прехвърля врху леко набрашнен плот и се измесва добре. Връща се обратно в купата, покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща коричка и се оставя да втаса докато не удвои обема си.
Когато е готово, се разточва на правоъгълник,който мислено се разделя на три равни части по дължина. В средата на който се настъргва кашкавала .Отгоре се ръси с чубрица. Двете крайни части се нарязват на еднакъв брой ленти по ширина и след това се прехлупват върху средната част с плънката като се редуват-дясна , лява и така до края.
Хлебчето отново се оставя да почине за около 30 миути.След това се намазва с разбития жълтък , разбъркан с бирата. По желание може да се поръси с чубрица или семена.
Пече се в предварително загрята фурна , на 180 градуса до готовност. ( При мен 35 минути).
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар