Тези ароматни бисквитки са вдъхновени от канелените рулца ,които са една от любимите закуска вкъщи откакто ги открих. Някой креативно е претворил страхотните, пухкави кифли в чудесни и интересни сладки. И аз съм му много благодарна :)
Според мен са изключително подходящи за Коледа, събрали в себе си меден вкус и аромат на канела. Подходяща компания са и за чаша кафе или топло мляко, в дъждовен есенен ден като днешния. Приготвянето им е лесно и отнема съвсем малко време.
Продукти:
За тестото :
Според мен са изключително подходящи за Коледа, събрали в себе си меден вкус и аромат на канела. Подходяща компания са и за чаша кафе или топло мляко, в дъждовен есенен ден като днешния. Приготвянето им е лесно и отнема съвсем малко време.
Бисквити "Канелени рулца" |
Продукти:
За тестото :
- 225 г меко масло
- 1/2 ч.л сол
- 1 ч.л ванилов екстракт
- 100 г пудра захар
- 50 г кафява захар
- 1 яйце
- 300 г брашно
За канеления слой :
- 10 с. л масло
- 1 с.л канела
- 1 ч.л ванилов екстракт
- 3 -4 с.л мед
- 2 с.л брашно
- 50 г кафява захар
Приготвяне:
За бисквитеното тесто:
Маслото се разбива с миксер,заедно с двата вида захар, ванилията и солта до пухкав крем. Добавя се яйцето и се бърка отново. Последно се слага брашното, като докато е възможно се ползва миксера, след което се доомесва на ръка. Завива се във фолио и се прибира за малко в хладилника.
За канеления слой:
Без значение в какъв ред, всички продукти се слагат в подходящ съд и се разбъркват хубаво, до кремообразна смес.
Сглобяване на бисквитите:
Тестото се изважда от хладилника и върху леко набрашнена повърхност се разточва на лист с размери 30/30 см и дебелина около 0.5 см.
Отгоре се намазва равномерно с канелената смес и се завива на стегнато руло. Рулото се поставя в хладилна камера за около час или докато стегне хубаво. След което се изважда и се нарязва на бисквити, отново с дебелина от 0.5 см.
Тавата, в която ще се пекат се застила с хартия за печене. Бисквитите се подреждат на разстояние една от друга, защото при печене увеличават обема си.
Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса за около 12-14 мин. Когато са готови, се оставят в тавата за 5 мин , след което се изваждат и подреждат на решетка до пълното им охлаждане.
Тъй като, аз си имам една малка помощничка, която беше безкрайно разочарована, че този път няма да изрязва бисквитки с формички, за да я зарадвам разделих тестото на две части. По тази причина нашите сладки се получиха с по малък диаметър. От втората топка разточихме лист и изрязахме сърчица, които две по две слепихме с канелена смес и изпекохме така. На някои сложихме и пръчици за близалка по средата и станаха много симпатични. :) И в резултат си имах една доволна от себе си и много щастлива госпожица и втори вид бисквити !
Много са вкусни, направо пристрастяващи! Комбинацията от изпеченото хрупкаво маслено тесто и дъвчащия , топящ се в устата канелен карамел( не знам по какъв друг начин да опиша този чудесен вкус и консистенция :) )...мммм! Със сигурност влизат в графа " любими" сладки.
Тъй като, аз си имам една малка помощничка, която беше безкрайно разочарована, че този път няма да изрязва бисквитки с формички, за да я зарадвам разделих тестото на две части. По тази причина нашите сладки се получиха с по малък диаметър. От втората топка разточихме лист и изрязахме сърчица, които две по две слепихме с канелена смес и изпекохме така. На някои сложихме и пръчици за близалка по средата и станаха много симпатични. :) И в резултат си имах една доволна от себе си и много щастлива госпожица и втори вид бисквити !
Много са вкусни, направо пристрастяващи! Комбинацията от изпеченото хрупкаво маслено тесто и дъвчащия , топящ се в устата канелен карамел( не знам по какъв друг начин да опиша този чудесен вкус и консистенция :) )...мммм! Със сигурност влизат в графа " любими" сладки.
Рецептата е адаптирана от : http://www.cookingchanneltv.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар