Тези кексчета изобщо не трябваше да са това , което са! :) Оригиналната рецепта е всъщност за кекс с топла вода ( Вени, благодаря за рецептата! ;) ) Но се оказа , че с това местене насам натам, някъде по трасето съм останала без формата ми за кекс. Така, къксът се превърна в малки кексчета( ура! пазя си формата за мъфини :) ). По съвет, трябваше да заменя топлата вода с прясно мляко. Оказа се,обаче, че непредвидливо бях сложила последното в кафето си сутринта. А нямаше как да ходя до магазина- едно малко момиченце си чакаше закуската . И така, за да не е просто вода, мислих мислих и реших с какво да я заменя- прясно изцеден ябълков сок! И ето какво се получи като рецепта и резултат:
Продукти за 12 бр :
*1 чаша-150 мл
- 4 яйца
- 2 чаши кафява захар
- 1/2 чаша зехтин
- 3 чаши брашно
- 1 чаша прясно изцеден ябълков сок
- 1 ч.л ванилов екстракт
- 1 ч.л канела
- 1 бакпулвер
- 3 с.л какао
Приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта и ванилията на пухкав крем. На тънка струя се добавя зехтинът и ябълковия сок, като се бърка непрекъснато. В друг съд се пресява брашното заедно с бакпулвера и канелата, след което на 3 пъти се добавят към яйчената смес.
Формата за мъфини се намазнява или се слагат хартиени чашки. С подходяща лъжица се загребва от тестото и формите се пълнят до половината. Когато всички са пълни , към сместа се добавя какаото и се разбърква хубаво. След което формичките се допълват почти до горе.
Пекат се на 180 градуса, на вентилатор, за около 20 минути или докато клечка забита в средата не излезе суха.
Оставят се върху решетка да се охладят за десетина минути и са готови за похапване :)
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар