петък, 21 април 2017 г.

Таханови мъфини (Без глутен)




Продукти за 12 бр:


  • 2 жълтъка
  • 150 мл прясно мляко
  • 1/2 ч.ч кафява захар
  • 1/2 ч.ч мед
  • 50 г  кокосово масло
  • 4 с.л слънчогледов тахан
  • 1 1/2 ч.ч. безглутеново брашно ( или микс от равни части  ябъково, елда, тапиока, рожков)
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 1 ч.л ванилов екстракт
  • 12 ягоди за декорация ( по желание)




Приготвяне :

Жълтъците се разбиват заедно със захарта и меда. Прибавя се прясното мляко, след него тахана , ванилията и кокосовото масло.
Брашната се пресяват заедно с бакпулвера и се добавят към течните съставки, като се разбърква добре.
Готовата смес се разпределя във формичките за мъфини. Пекат се в предварително загрята фурна, с включен вентилатор, на 180 градуса за 25 минути.
Когато са готови се изваждат от фурната и се оставят за няколко минути във формите. След това се вадят върху решетка до пълното им охлаждане. При желание се сервират с ягоди или други плодове по избор.

Да ви е сладко! 






1 коментар:

  1. Получават се чудесни ванилови мъфини! Експериментирах с брашно от тапиока и много ми хареса. Замених ягодите с малини, тук всичко е въпрос на вкус :) Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване