Продукти за 12 бр:
- 2 жълтъка
- 150 мл прясно мляко
- 1/2 ч.ч кафява захар
- 1/2 ч.ч мед
- 50 г кокосово масло
- 4 с.л слънчогледов тахан
- 1 1/2 ч.ч. безглутеново брашно ( или микс от равни части ябъково, елда, тапиока, рожков)
- 1 ч.л бакпулвер
- 1 ч.л ванилов екстракт
- 12 ягоди за декорация ( по желание)
Приготвяне :
Жълтъците се разбиват заедно със захарта и меда. Прибавя се прясното мляко, след него тахана , ванилията и кокосовото масло.
Брашната се пресяват заедно с бакпулвера и се добавят към течните съставки, като се разбърква добре.
Готовата смес се разпределя във формичките за мъфини. Пекат се в предварително загрята фурна, с включен вентилатор, на 180 градуса за 25 минути.
Когато са готови се изваждат от фурната и се оставят за няколко минути във формите. След това се вадят върху решетка до пълното им охлаждане. При желание се сервират с ягоди или други плодове по избор.
Да ви е сладко!
Жълтъците се разбиват заедно със захарта и меда. Прибавя се прясното мляко, след него тахана , ванилията и кокосовото масло.
Брашната се пресяват заедно с бакпулвера и се добавят към течните съставки, като се разбърква добре.
Готовата смес се разпределя във формичките за мъфини. Пекат се в предварително загрята фурна, с включен вентилатор, на 180 градуса за 25 минути.
Когато са готови се изваждат от фурната и се оставят за няколко минути във формите. След това се вадят върху решетка до пълното им охлаждане. При желание се сервират с ягоди или други плодове по избор.
Да ви е сладко!
Получават се чудесни ванилови мъфини! Експериментирах с брашно от тапиока и много ми хареса. Замених ягодите с малини, тук всичко е въпрос на вкус :) Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване