За кюфтетата
- 4-5 средни картофа
- 500 г кисело зеле
- 1 с.л горчица
- 150 г крем сирене
- 2 с.л брашно ( за вариант без глутен може да се използва царевично брашно или друго безглутеново по избор)
- 2 с.л зехтин
- сол, черен пипер на вкус
За овалване:
- 200 г галета ( или за вариант без глутен - смес от ленено, сусамово и царевично брашно)
- брашно
- 2 яйца
Приготвяне:
Картофите се сваряват и пасират. Киселото зеле се задушава в тиган с малко мазнина за 10-15 минути . В купа се слагат картофите, зелето, горчицата, сиренето, двете лъжици брашно и подправките. Разбърква се хубаво до еднородна смес. От нея се оформят големи кюфтета, които се овалват в брашно, после се потапят в предварително разбитите яйца, след което в галетата. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в загрята фурна, на 200 градуса за 20 минути.
Източник: Бон Апети
Няма коментари:
Публикуване на коментар