Макар и с малко закъснение, искам да ви честитя отминалия светъл празник и да ви пожелая да бъдете здрави и да сбъднете мечтите си!
И тъй като празниците са време за срещи, сладки приказки с приятели и гостувания днес и аз си имам гости. Тя се казва Еми и е собственик на блога Кулинарни вдъхновения с Еми. Името му подхожда чудесно, защото наистина е един неизчерпаем източник на вдхновение в кухнята.
Еми ми гостува днес с един чудесен Тиквен кейк с топинг от сирене крема.
А ето и какво сподеи тя за неговото приготвяне:
Продукти:
За кейка:
За глазурата:
Приготвяне:
И тъй като празниците са време за срещи, сладки приказки с приятели и гостувания днес и аз си имам гости. Тя се казва Еми и е собственик на блога Кулинарни вдъхновения с Еми. Името му подхожда чудесно, защото наистина е един неизчерпаем източник на вдхновение в кухнята.
Еми ми гостува днес с един чудесен Тиквен кейк с топинг от сирене крема.
А ето и какво сподеи тя за неговото приготвяне:
Продукти:
За кейка:
- 2 ч.ч брашно
- 2 ч.л сол
- 2 ч.л канела
- 1 ч.л бакпулвер
- 1 ч.л сода бикарбонат
- 4 яйца, леко разбити
- 2 ч.ч захар
- 1 ч.ч олио
- 425 г сварена и пюрирана тиква
За глазурата:
- 85 г сирене крема, размекнато
- 2 ч.ч пудра захар
- 1 ч.л ванилия
- 1 с.л прясно мляко
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло тавичка с размери 22 на 33 см
- В средна по размер купа смесете брашното, солта, канелата, бакпулвера и содата
- В друга купа разбийте добре с миксер яйцата, захарта, олиото и тиквата. Добавете сухите съставки и разбийте до гладка смес.
- Разстелете тестото в тавичката и печете 30 мин. Или докато клечка за зъби, забита към центъра на сладкиша, излезе чиста. Изчакайте да изстине, преди да покриете с глазурата.
- Глазурата се приготвя като се разбие с миксер крема сиренето, заедно със захарта и млякото. Накрая се прибавя ванилията. Внимателно се покрива кейкът.
- Накрая по желание, може да се поръси с канела, за контрастен ефект.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар