За първи път направих тези рулца по време на първия ни престой в САЩ. Съпругът ми си поръча веднъж, в едно приятно заведение близо до езерото Мичиган. И остана очарован от вкуса им. Тъй като повече не го посетихме, един ден реших да го изненадам, като открия рецептата за тях и ги приготвя вкъщи. Изпробвах няколко, но тази се оказа най- спо
лучлива и близка до " оригинала".От тогава ги правя често за закуска в почивните дни.
А ето и самата рецепта :
За тестото:
около 800 г брашно, до меко тесто
7 г суха мая
240 мл прясно мляко
75 г масло
70 г кафява захар
1/2 ч.л сол
3 големи яйца
Аз замесих тестото в хлебопекарната, като сложих първо течните съставки, после захарта, солта, накрая брашното и маята. След като втаса се разточва на правоъгълник и се поръсва с
Плънка:
160 г кафява захар
2 с. л канела
120 г масло
( Маслото се нарязва на ситни парченца( може да се настърже и на ренде, но трпбва да е наистина студено и твърдо) и се обърква с канелата и захарта. Да се получат трохи).
Правоъгълникът навиваме на руло, което режем на 9 парчета, които подреждаме в предварително намазнена или застлана с хартия за печене тавичка. На този етап може да оставите рулата в хладилник , покрити с фолио( но не стегнато, защото увеличават двойно обема си) до 24 часа. Аз винаги ги приготвям вечер и на сутринта са перфектно втасали и готови за печене. Отгоре се намазват с прясно мляко и може да се поръсят със захар, по желание.
Загряваме фурната до 180 градуса и печем около 45 мин или до готовност.
Оставяме на решетка да се охладят , след което похапваме с удоволствие.
Да ви е сладко!
А ето и самата рецепта :
За тестото:
около 800 г брашно, до меко тесто
7 г суха мая
240 мл прясно мляко
75 г масло
70 г кафява захар
1/2 ч.л сол
3 големи яйца
Аз замесих тестото в хлебопекарната, като сложих първо течните съставки, после захарта, солта, накрая брашното и маята. След като втаса се разточва на правоъгълник и се поръсва с
Плънка:
160 г кафява захар
2 с. л канела
120 г масло
( Маслото се нарязва на ситни парченца( може да се настърже и на ренде, но трпбва да е наистина студено и твърдо) и се обърква с канелата и захарта. Да се получат трохи).
Правоъгълникът навиваме на руло, което режем на 9 парчета, които подреждаме в предварително намазнена или застлана с хартия за печене тавичка. На този етап може да оставите рулата в хладилник , покрити с фолио( но не стегнато, защото увеличават двойно обема си) до 24 часа. Аз винаги ги приготвям вечер и на сутринта са перфектно втасали и готови за печене. Отгоре се намазват с прясно мляко и може да се поръсят със захар, по желание.
Загряваме фурната до 180 градуса и печем около 45 мин или до готовност.
Оставяме на решетка да се охладят , след което похапваме с удоволствие.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар