Видях рецептата тук и понеже всичко,което тази дама( на която истински се възхищавам) приготвя, е просто чудесно и никога не ми се е случвало да не се получи или да не се хареса, се втурнах смело в изпълнението. Шоколада, който ползвах беше готварски, от Лидл .Вместо с лешници, поръсих с пудра захар и замених ванилията с ромова есенция.
Продукти
125 г меко масло
70 г пудра захар+ 100 г за поръсване
3 жълтъка
250 г брашно
1 ч.л ромова есенция
щипка сол
200 г натурален шоколад
Приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, след което един по един добавяме жълтъците. Към получената смес, добавяме солта и есенцията и накрая брашното. Замесваме на ръка меко и еластично тесто, което трябва да престои в хладилника за около час или в моя случай-за 10 мин в хладилната камера:)
Начупваме шоколада на малки парченца.Всяко едно парче обвиваме в малка "питка" от тесто и редим в тава , застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият лек загар. Когато изстинат напълно се поръсват с пресятата пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар