четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Апетитни рулца с пуешко, праз и маслини




Няма да ви отегчавам с обяснения  как и защо ми хрумна да приготвя тези рулца в кори за баница, а направо минавам към рецептата докато не съм я забравила :) Само да спомена, че е вкусно. То ако не беше -нямаше да бързам да я споделя ,всъщност :)

Продукти:

1 бр пуешки бут
1 връзка праз лук
50 г маслини без костилки
200 мл доматен сос
150 г кашкавал
9 бр кори за баница
Масло, сол, черен пипер




Приготвяне:

Пуешкият бут се изпича във фурната. Празът се задушава в малко масло и вода до омекване. Към него се добавя половината доматен сос. Отдръпва се от котлона,когато течността се поизпари. Добавят се настъргания на едро ренде кашкавал , нарязаните маслини и обезкостеното и накъсано на малки парченца пуешко. Всичко се обърква добре. 
Корите се разделят на 3 части по 3 броя. Най- горната кора от всяка тройка се намазва с малко количество от мазнината, останала от печенето на месото. Отгоре се разпределя плънка и се завива на руло, което се реже на 4 малки рула. Така се процедира и с останалите кори и плънка. 
Рулцата се нареждат в намазнена тавичка . Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса за около 25 минути. Когато се извадят от фурната се намазват с помощта на четка с останалия доматен сос. Ако обаче искате да останат хрупкави- пропуснете тази стъпка. Сервират се с гарнитура по желание- в случая: зелена салата.







Няма коментари:

Публикуване на коментар