Продукти за 30 бр :
150 г брашно
40 г какао
1/4 ч.л сол
1 яйце( разделено на белтък и жълтък)
115 г меко масло
130 г кафява захар
2 с.л прясно мляко
1 ч.л ванилов екстракт
1 ч.ч смлени бадеми
За пълнежа:
14 бр бонбони Карамел Му
1 с.л сладкарска сметана
50 г шоколад за декорация( по желание)
Приготвяне:
В купа се смесват брашното, какаото и солта. В друга купа се разбива маслото със захарта на пухкав крем. Добавя се жълтъка на яйцето,млякото и ванилията. С непрекъснато бъркане на ниски обороти сухата смес се добавя към течната. Когато тестото е почти събрано се доомесва с ръце и се прибира в хладилник за около час.
От готовото тесто се оформят топчета, които се наназват с белтък и се овалват в смлените бадеми. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. По средата на всяко топче се прави отпечатък с малка лъжичка или с палец.
Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса за 12 минути.
През това време се приготвя карамеления пълнеж, като бонбоните и сметаната се разтопяват в микровълновата, като се разбъркват хубаво на всеки 30 секунди. Ако ще декотирате с шоколад отгоре разтопете и него по същия начин.
Тъй като при печенето отпечатъка се деформира, след като се извадят от фурната отново се притискат в средата. С помощтата на малка лъжичка в дупчицата се сипва карамел. Оставя се за няколко минути да стегне и след това се нанасят финалните штрихи с шоколад. ( Разтопения шоколад се поставя в пош и се шприцоват тънки линии).
Няма коментари:
Публикуване на коментар