С тези вкусни и весели бисквитки запълнихме вчерашния дъждовен следобед :) С активното участие на миксера, който свърши цялата работа по забъркването на тестото и моето момиченце, която изряза бисквитките с формички, единственото което остана за мен бе да ги изпека:)
Продукти:
2 яйца
225 г меко масло
150 г кафява захар
60 г какао
около 370 г брашно
1 ч.л есенция ванилия
1/2 ч.л бакпулвер
Приготвяне:
Маслото се разбива с миксер заедно със захарта, яйцата и ванилията. В купа се пресява брашното, добавят се какаото и бакпулвера и се разбърква хибаво. Сухата смес се добавя към течната и се замесва меко тесто.
Оставя се в хладилник за 30 мин да се стегне.
Когато е готово ,се разточва на кора с дебелина по желание. ( Ако искате хрупкави бисквити се точи мого тънко, ако искате по-мекички трябва да е разточено по- дебело)
Готовите бисквити се редят в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
Да ви е сладко!
Продукти:
2 яйца
225 г меко масло
150 г кафява захар
60 г какао
около 370 г брашно
1 ч.л есенция ванилия
1/2 ч.л бакпулвер
Приготвяне:
Маслото се разбива с миксер заедно със захарта, яйцата и ванилията. В купа се пресява брашното, добавят се какаото и бакпулвера и се разбърква хибаво. Сухата смес се добавя към течната и се замесва меко тесто.
Оставя се в хладилник за 30 мин да се стегне.
Когато е готово ,се разточва на кора с дебелина по желание. ( Ако искате хрупкави бисквити се точи мого тънко, ако искате по-мекички трябва да е разточено по- дебело)
Готовите бисквити се редят в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
Да ви е сладко!
Източник: http://smittenkitchen.com/