Исках нещо лесно и бързо, нямах много продукти в наличност и общо взето всичко беше пълна импровизация. А дали се получи? :) Оставям вие да прецените:)
Продуктите за блата може да видите тук. Аз направих двойна доза , но вместо прясно мляко, ползвах кисело , защото нямах прясно, а не исках да слагам вода .
За крема:
397 г( една консерва) подсладено кондензирано мляко
125 г масло
150 г натурален шоколад ( може да ползвате и млечен или бял, но за моя вкус би било твърде сладко)
20-30 мл ром за напояване на блатовете
2 банана
Приготвяне:
В малък съд изсипваме кондензираното мляко и го слагаме на котлона, като непрекъснато разбъркваме.Добавяме маслото, нарязано на кубчета и продължаваме да бъркаме. Накрая пробавяме и шоколада, натрошен на малки парченца и отново бъркаме до пълното му усвояване и леко сгъстяване на крема. Сваляме от котлона и оставяме да се охлади и да стегне .
Поставяме първия блат върху подложка за торта или друг удобен съд, поливаме с 2-3 с.л ром, след което нанасяме половината количество крем. Отгоре нареждаме нарязаните на кръгчета банани. След това поставяме втория блат, отново сиропитаме леко и заливаме с останалия крем.
Може да оставите тортата така или да развихрите въображеноето си и да я украсите. Аз нямах много време, затова сложих само 3 цветенца от червен фондан и поръсих с шоколадови пръчици по ръба. Но ми хареса как се получи: семпло и изчистено:) Дано хареса и на вас!